Press Enter to Search
zwemvijvers

Wat is een zwemvijver?

Deze vraag wordt ons vaak gesteld. Kortgezegd is een zwemvijver een ecologisch zwembad.

Een zwembad welke wordt gefilterd door planten, een helofytenfilter. Hierdoor wordt een uitstraling van een vijver gerealiseerd terwijl u een zwembad heeft met prachtig helder en natuurlijk water.

Het water in een zwemvijver wordt niet gezuiverd door chemicaliën. Het resultaat is heerlijk zacht zwemwater waar ook uw huid zich wel bij voelt. Het valt te vergelijken met zwemmen in een helder meertje. Een zwemvijver wordt in principe alleen door de zon verwarmd. Dit gaat echter sneller dan u denkt. Minimaal 30% van de zwemvijver wordt door het helofytenfilter gevormd, hierop staat een dunne laag water. Dit water warmt snel op en wordt rondgepompt. Hierdoor heeft de vijver al na enkele zomerse dagen een behaaglijke temperatuur.
Zwemmen in uw eigen vijver doet u niet tussen de planten. Het plantenfilter bevindt zich apart van het zwemgedeelte. In en nabij het helofytenfilter kunnen zich libellen, kikkers en ander waterleven bevinden. Uit ervaring is gebleken dat de kikkers zich niet wagen in het zwemgedeelte, ze voelen zich alleen prettig tussen de planten.

De mogelijkheden voor vormgeving zijn eindeloos. Het ontwerp kan heel natuurlijk zijn met organische vormen, tot zeer strak en minimalistisch. Het gebruik van zwart folie zorgt ervoor dat de zwemvijver een harmonieus geheel vormt met uw tuin in tegenstelling tot een storend element als u er weinig in zwemt. De materialen zijn met zorg geselecteerd en het gebruikte folie is uiterst duurzaam. Dit garandeert een natuurlijke luxe en topkwaliteit in uw zwemvijver.

Meer weten?
Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak.

zwemvijvers
t Twitter f Facebook g Google+